30 Ιαν 2014

Τεχνικές για επιτυχημένο Email Marketing

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή άρθρα αυτού του blog, "Οι καλύτεροι τρόποι για την προώθηση εταιρικού website", είχα αναφερθεί στη σημασία που έχει η ενημέρωση της λίστας "πελατών" μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ευρέως γνωστή ως email marketing. Από όλες τις άλλες μεθόδους προώθησης έχει μια σημαντική διαφορά! Πέρα από την αφοσίωση και ενδιαφέρον που δείχνει το κάθε μέλος της λίστας, με την εγγραφή του, εξασφαλίζουμε και ένα είδος ασύγχρονης "push" επικοινωνίας.


Μέσω email, το μήνυμα μας έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ορατό, καθώς προωθείται  στα εισερχόμενα του μέλους (...Θεού, υπηρεσίας και ρυθμίσεων θέλοντος), αλλά κυρίως φτάνει χωρίς να κάνει κάποια ενέργεια σε αντίθεση με άλλους τρόπους που απαιτούν διάδραση. Για παράδειγμα στην περίπτωση της αναζήτησης (seo/sem) θα πρέπει να βάζει ερωτήματα και στα αποτελέσματα να δει την παρουσία μας. Στα  social media θα πρέπει να είναι τακτικός επισκέπτης, αλλά και παρατηρητικός αφού με τον καθημερινό "κατακλυσμό" από μηνύματα (status updates, tweets, κλπ) δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα δει το δικό μας! Με το email όμως έχουμε τη δυνατότητα να στέλνουμε το μήνυμα μας σε κοινό που μας γνωρίζει και έκανε την ενέργεια του μία φορά: Να δηλώσει την εγγραφή του στη λίστα μας! Είναι όμως αυτό αρκετό;

Ας δούμε κάποια σημαντικά θέματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία με το Email Marketing.

Σεβασμός στον παραλήπτη

Καταρχήν προϋποθέτουμε ότι η δημιουργία της λίστας έχει γίνει με διαδικασία έγκρισης των μελών. Οι πρακτικές "δανεικών", "αγορασμένων" και άλλων παρόμοιων λιστών, είναι προάγγελος για να χαρακτηριστεί η ενέργεια spam, ένα φαινόμενο που στις μέρες μας έχει μειωθεί αλλά όχι εκλείψει. Αν κάποιος γράφτηκε στο newsletter της εταιρίας Αλφα, δεν σημαίνει ότι επιθυμεί να είναι και μέλος στο αντίστοιχο της Βήτα που είναι ίδιων συμφερόντων! Επίσης αν κάποιος συμπληρώνει το email του στο site για κάποιο λόγο (φόρμα επικοινωνίας, συμμετοχή σε εκδήλωση, κλπ) δεν δικαιούμαστε να τον εντάξουμε "αυτεπάγγελτα" και εν αγνοία του, ως μέλος στη νέα λίστα newsletter που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε!  Ευνοείται ότι πρέπει να διαφυλάσσουμε τα στοιχεία του και δεν θα τα μοιραστούμε με άλλους, για κανένα λόγο! Δεν συζητούμε ότι θα πρέπει ξεκάθαρα να δίνουμε την επιλογή  αυτόματης διαγραφής, καθώς και να αναφέρουμε ξεκάθαρα στο τέλος τα στοιχεία επικοινωνίας και όχι απλά την συνήθη "ελληνική" πρωτοτυπία ότι "το παρόν δεν μπορεί να θεωρηθεί σπαμ κλπ κλπ). Αν ξεκινάτε μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης επιβάλλεται ένα αρχικό email "καλωσορίσματος" στο οποίο θα ενημερώσετε για τις προθέσεις και τους στόχους των μελλοντικών κινήσεων σας.

Επιλογή υπηρεσίας

Η τεχνική υποδομή για email marketing αποτελεί το θεμέλιο, καθώς μέσω αυτής συντηρούμε τη λίστα, διαχειριζόμαστε και στέλνουμε μηνύματα και παρακολουθούμε τα στατιστικά. Οι επιλογές είναι δύο: η χρήση υπηρεσίας ή εργαλείου μαζικής αποστολής σε δική μας εγκατάσταση. Αρχικά κριτήριο επιλογής ήταν οι αυτοματισμοί και κυρίως τα στατιστικά απόδοσης, στις μέρες μας όμως είναι και η επιτυχημένη παράδοση (deliverability)! Το να ρυθμίσεις ένα σύστημα να στέλνει μαζικά μηνύματα δεν εγγυάται ότι αυτά θα φτάσουν στα εισερχόμενα όλων των παραληπτών. Η πιο σίγουρη επιλογή κατά τη γνώμη μου,  είναι κάποια αξιόπιστης υπηρεσία, η οποία εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά παράδοσης. Ο λόγος είναι η άμεση συνεργασία σε θέματα "πιστοποίησης" με τους πιο δημοφιλείς  Internet Service Providers, αλλά και mail services (gmail, yahoo, κλπ) καθώς εξασφαλίζουν την "ποιότητα" των πελατών του, αποκλείοντας κάθε πρόθεση για κακόβουλη χρήση (spam). Είναι κάτι ανάλογο με την κανονική αλληλογραφία, όπου οι γνωστές εταιρίες ταχυμεταφορών εξασφαλίζουν όχι μόνο ότι θα φτάσει το "πακέτο" στη διεύθυνση, αλλά και στα χέρια του παραλήπτη!

Περιεχόμενο - τίτλος μηνύματος

Προχωράμε στη ουσία και αυτή έχει να κάνει με την πληροφορία που στέλνουμε. Πρέπει να είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα για τον παραλήπτη. Επαναλαμβανόμενα και μη δελεαστικά μηνύματα έχουν σαν αποτέλεσμα αφενός την μη διάδραση του μέλους, αλλά και την πιθανή αποχώρησή του από τη λίστα! Η επικοινωνία με περιοδικό Newslettter που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προσφορές και προτάσεις, ειδικά για τα μέλη, είναι μια εξαίρετη ιδέα για να κρατάτε ζωηρό το ενδιαφέρον! Ωστόσο πριν από όλα αυτά, προσέξτε πολύ τον τίτλο (subject) του εκάστοτε μηνύματος. Είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζει ο παραλήπτης και δεν θέλετε να είναι και το τελευταίο! Πρέπει να είναι εύστοχο, σύντομο, σχετικό με το περιεχόμενο, ελκυστικό, αλλά προσοχή μην έχει spammy λέξεις γιατί μπορεί να φιλτραριστεί και να μην φτάσει ποτέ!

Εμφάνιση - συμβατότητα

Η πληροφορία μπορεί να είναι ο "βασιλιάς", αλλά χωρίς την "βασίλισσα" που λέγεται εμφάνιση το αποτέλεσμα δεν θα έχει ανάλογη επιτυχία!. Ο σχεδιασμός / δημιουργικό του μηνύματος θα πρέπει να συνάδει με την γενική εταιρική ταυτότητα και να εξασφαλίζει ότι τα μηνύματα θα είναι ευανάγνωστα από κάθε είδους συσκευή και πρόγραμμα περιήγησης. Η δημιουργία μηνυμάτων που βασίζονται αποκλειστικά σε εικόνες, ακόμα και αν καλύπτουν σημαντικό χώρο από κείμενα, είναι η εύκολη λύση για "καλή" εμφάνιση, αλλά πρέπει να αποφεύγονται! Δεν είναι φιλικά για τα κινητά, "φορτώνονται" πιο αργά λόγω μεγέθους των γραφικών, ενώ πολλά προγράμματα τα μπλοκάρουν και αρκετοί χρήστες δεν ξέρουν ή δεν κάνουν τον κόπο να τα ξεμπλοκάρουν! Παν μέτρο άριστο: σωστή χρήση κειμένων και γραφικά όπου αρμόζει, ενώ επιβάλλεται η χρήση εναλλακτικού κειμένου (alt text) για τις περιπτώσεις μπλοκαρίσματος εικόνων.

Συχνότητα και Ωρα παράδοσης

Η περιοδικότητα της ενημέρωσης είναι σημαντικό στοιχείο και ποικίλει ανά περίπτωση. Η ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη,  αλλά η πολύ τακτική ενημέρωση ενδέχεται να ενοχλήσει! Από την άλλη αν σκοπεύεται να επικοινωνείτε  μια φορά το χρόνο, καλύτερα να βρείτε άλλο τρόπο! Όποια απόφαση και αν πάρετε το σωστό είναι να την γνωστοποιείται στα μέλη σας και να τηρείτε την περιοδικότητα των αποστολών. Εξίσου όμως σημαντική με τη συχνότητα είναι και η ώρα παράδοσης, καθώς έχει άμεση σχέση με το ρυθμό ανταπόκρισης. Το ιδανικό είναι να βρούμε την μέρα και ώρα που ο παραλήπτης θα είναι online καθώς έχει αποδεδειγμένα καλύτερα ποσοστά ανταπόκρισης (open rate, click rate, κλπ). Οι καλές υπηρεσίες email marketing, προσφέρουν την ενδιαφέρουσα δυνατότητα αυτόματης επιλογής ώρας και  αποστέλλουν στον εκάστοτε παραλήπτη τα μηνύματα, με βάση τα ιστορικά στοιχεία από παλαιότερες αποστολές!

Διεύθυνση απάντησης

Θα κλείσω με μια πρακτική που πρέπει να αποφεύγουμε και επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί "ελληνική" πρωτοτυπία. Η διεύθυνση απάντησης (όχι υποχρεωτικά και αποστολής) πρέπει να αφορά πραγματικό email το οποίο παρακολουθούμε και επικοινωνούμε μέσα από αυτό. Ο μέσος χρήστης βρίσκει πρακτικό και λογικό να απαντήσει στο προωθητικό email με ένα απλό reply, θα χάσετε μια τέτοια ευκαιρία; Η πρακτική των noreply@ ή προτροπές μέσα στο κείμενο για άλλους τρόπους επικοινωνίας, ακυρώνουν το ίδιο το μέσο!

Επίλογος

Ο κόσμος έχει πλέον εξοικειωθεί με την επικοινωνία μέσω email και αντιλαμβάνεται ποιος επικοινωνεί σωστά και σέβεται τις προσωπικές επιλογές και πληροφορίες . Είναι πολύ απλό να κάνει κάποιος "ζημιά" στην ψηφιακή εικόνα της εταιρίας του, χρησιμοποιώντας λάθος πρακτικές και μεθόδους.

Κλείνοντας θα τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρακολουθούμε την απόδοση των αποστολών email marketing, τόσο από τα στατιστικά στοιχεία που προσφέρει η υπηρεσία / εφαρμογή, ώστε να γνωρίζουμε την ανταπόκριση του κοινού (open rate, click rate, εγγραφές, διαγραφές, κλπ) αλλά και από τα Analytics!. Με την τεχνική Link-tagging μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τις επισκέψεις που προέρχονται από τα emails στις αναφορές των Analytics, διαφορετικά θα εμφανίζονται ως άμεσες (direct) επισκέψεις, χωρίς παραπομπή. Δοκιμάστε και ενδεχομένως να εκπλαγείτε με την απόδοση του email marketing σε σχέση με άλλα μέσα προώθησης, που ενδεχομένως να θεωρείτε πιο αποδοτικά._




ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIAVOLIS BLOG

Έλα και εσύ στην παρέα του Diavolis Blog αν θες:

  • να μην χάνεις καμμία νέα δημοσίευση
  • να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικά άρθρα & προσφορές