6 Δεκ 2013

Ενημέρωση του Pagerank μετά από 10 μήνες

pagerank updated 6/12/2013  (december 2013)
Μόλις διαπίστωσα ότι η Google προχώρησε σε ενημέρωση του PageRank, του δείκτη που χρησιμοποιεί για να αξιολογήσει τα websites.

Η τελευταία ενημέρωση είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2013 και σύμφωνα με δηλώσεις από υπεύθυνους της ίδιας της Google, δεν θα γινόταν άλλη ενημέρωση μέσα στο 2013.


Με μεγάλη μου χαρά είδα το Diavolis Blog, με μόλις 4-5 μήνες ύπαρξης, να ξεκινάει από το 2! Θα θυμίσω ότι ο δείκτης έχει τιμές από 0 μέχρι και το 10. Το μέγιστο βαθμό 10 ελάχιστα sites το πετυχαίνουν (twitter.com, usa.gov), αφού ακόμα και το google.com και sites όπως το facebook.com και wikepedia.com έχουν 9! Με μια πρώτη ματιά, τουλάχιστον στα websites που ασχολούμαι, δεν είδα σημαντικές αλλαγές. Ενα κατάφερε μετά από μεγάλο διάστημα στο 0 να πάει στο 3(!), ενώ τα περισσότερα έμειναν σταθερά ή κινήθηκαν πάνω ή κάτω κατά μία μονάδα.

Παρόλα αυτά και με βάση τα όσα έγραψα τις προάλλες (Πως η Google αλλάζει τους κανόνες στο SEO) δεν θεωρώ ότι το PageRank έχει τη μεγάλη βαρύτητα που είχε αρχικά και επηρέαζε σημαντικά το SEO. Παρόλα αυτά και όσο η Google το ενημερώνει δεν παύει να είναι ακόμα παράγοντας για το SEO αλλά κυρίως μια μέτρηση αξιοπιστίας και δημοτικότητας των website από την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης.

Αν θέλετε να ελέγξετε και εσείς το PageRank για το δικό σας ή κάποιο αγαπημένο website, προτείνω την υπηρεσία http://www.prchecker.info/.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIAVOLIS BLOG

Έλα και εσύ στην παρέα του Diavolis Blog αν θες:

  • να μην χάνεις καμμία νέα δημοσίευση
  • να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικά άρθρα & προσφορές