31 Οκτ 2013

Οι χρήστες προτιμούν smartphone για φωτογραφίες, παιχνίδια και social media

Η χρήση smartphones και tablets για χρήση online περιεχόμενου είναι μια τάση που διαρκώς αυξάνει. Σε αντίθεση με τους συμβατικούς υπολογιστές, σταθερούς αλλά και φορητούς, τα έξυπνα τηλέφωνα κυρίως γιατί  "συντροφεύουν" τον χρήστη σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, ευνοούν τη χρήση περιεχόμενου στο διαδίκτυο. Ποιές όμως κατηγορίες περιεχόμενου ευνοούν την χρήση μέσω κινητών συσκευών;

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ απο την Statista και με δεδομένα χρήσης από την comScore, εμφανίζει τον χρόνο χρήσης σε δέκα βασικές κατηγορίες online περιεχόμενου ανά τύπο συσκευής, κινητά (mobile) έναντι σταθερών (desktop). Η comScore είναι αμερικάνικη εταιρία που ειδικεύεται σε analytics και στατιστικά χρήσης και η συγκεκριμένη έρευνα αφορά αμερικάνους χρήστες για τον Αύγουστο του 2013.

Χρήση online περιεχομένου με βάση τον τύπο συσκευής  (πηγή: statista.com)

Τα αποτελέσματα ακόμα και αν αφορούν αμερικάνους δεν νομίζω ότι διαφέρουν σημαντικά από τα δικά μας δεδομένα. Τα smartphones είναι η ιδανική συσκευή για φωτογραφίες (στη ουσία έχουν αντικαταστήσει τις φωτογραφικές μηχανές), πλοήγηση με χάρτες, παιχνίδια,  ενημέρωση για τον καιρό και διασύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Για θέματα όπως online αγορές (retail), ενημέρωση και γενικά πιο επαγγελματική χρήση, οι χρήστες επιλέγουν τα desktop.

Το συμπέρασμα είναι προφανές και μάλλον αναμενόμενο. Τα κινητά είναι κυρίως μέσο για αναψυχή και διασκέδαση ενώ η χρήση σε εργασιακούς χώρους ευνοεί τα desktop. Όσο οι εφαρμογές και οι δυνατότητες τους βελτιώνονται, οι κινητές συσκευές θα καταλαμβάνουν μεγαλύτερα ποσοστά έναντι των σταθερών. Ωστόσο η μεγάλη οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι προσφέρουν ευχρηστία και σε χώρους που δεν χρειάζονται κινητές συσκευές θα παραμείνουν η βασική επιλογή.



Πηγή: statista.com, (Photos, Maps and Games Are Mobile-First Content)



ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIAVOLIS BLOG

Έλα και εσύ στην παρέα του Diavolis Blog αν θες:

  • να μην χάνεις καμμία νέα δημοσίευση
  • να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικά άρθρα & προσφορές