1 Δεκ 2013

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με κάψουλες nespresso


christmas tree with nespresso caps
Εδώ και ένα περίπου χρόνο που απέκτησα μηχανή Nespresso, εκτός από την γεύση του καφέ, "κόλλησα" και με τις πολύχρωμες κάψουλες αλουμινίου! Από την πρώτη στιγμή δεν μου έκανε καρδιά να τις πετάξω, ούτε καν στην ανακύκλωση. Τα διάφορα χρώματα σε συνδυασμό με την ποιότητα και το σχήμα κέντρισαν το ενδιαφέρον μου. Ειδικά όταν στο διαδίκτυο με μια αναζήτηση για "nespresso art" βρήκα αρκετές "καλλιτεχνικές" ιδέες, αποφάσισα να ξεκινήσω αρχικά την συλλογή τους!

Αυτά τα Χριστούγεννα και με αφορμή το στολισμό του σπιτιού, μου  ήρθε η ιδέα να κατασκευάσω  ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με τις κάψουλες σε ρόλο ψηφίδας.


Ξεκίνησα με την καταμέτρηση του αποθέματος μου από άδειες κάψουλες, συνολικά αλλά και ανά χρώμα! Στη συνέχεια σχεδίασα το δέντρο, αρχικά στο χαρτί και μετά στο Photoshop για περισσότερη ευκολία στις μετρήσεις και τους χρωματισμούς.

Συνολικά χρειάστηκα:

  • 129 κάψουλες (επτά βασικές χρωματικές ομάδες, συν κάποιες μεμονωμένες)
  • Δύο χαρτόνια 50 x 70 εκατοστών. Το ένα χοντρό (τρίπλεξ) για να έχουμε ακαμψία αλλά το βρίσκεις μόνο λευκό και ένα πιο λεπτό χρωματιστό (σκούρο πράσινο) για να καλύψουμε το λευκό.
  • διάφανη βενζινόκολα (σωληνάριο και  σπρέι)
  • χάρακα, κοπίδι, ψαλίδι
  • περίπου τρεις ώρες εργασία 

Τα βασικά βήματα

  1. Κολλάμε με βενζινόκολα τα δύο χαρτόνια.
  2. Αρχίζουμε από τη βάση και ανά 3-4 κάψουλες ψεκάζουμε με κόλα και τοποθετούμε τις κάψουλες. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι πιο αποτελεσματική κόλληση γίνεται με το σωληνάριο και όχι με το σπρέι...
  3. Το αστέρι στην κορυφή (από την ποικιλία volluto) θέλει ιδιαίτερη προσοχή.... Με ένα ψαλίδι ανοίγουμε στα πέντε την κάψουλα και στη συνέχεια κόβουμε τις τετράγωνες άκρες ώστε να κάνουν γωνίες και να σχηματίσουν το αστέρι. Θα έλεγα να κάνετε πρώτα 1-2 προσπάθειες πριν επιχειρήσετε, εκτός αν έχετε αρκετές κάψουλες από το συγκεκριμένο χρώμα.
  4. Τέλος με χάρακα και κοπίδι ξεκινάτε τον σχηματισμό του δέντρου, ενώ για τις γωνίες βοηθάει το ψαλίδι. Αυτό το σημείο γενικά  είναι αρκετά δύσκολο, αφού τα λάθη δεν συγχωρούνται!
χριστουγεννιάτικο δέντρο με κάψουλες nespresso


Το καλό με αυτή την κατασκευή είναι ότι μελλοντικά μπορούμε να αλλάξουμε χρωματισμούς τοποθετώντας από πάνω νέες κάψουλες! Ήδη συλλέγω ανοιχτόχρωμες πράσινες κάψουλες γιατί η βάση του δέντρου μου φαίνεται πολύ σκουρόχρωμη...

Επόμενο βήμα μπορεί να είναι ο φωτισμός με συνηθισμένα λαμπάκια ή καλύτερα με ταινία led αλλά θα απαιτήσει ακόμα περισσότερο χρόνο.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με Αγάπη & Υγεία!


ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIAVOLIS BLOG

Έλα και εσύ στην παρέα του Diavolis Blog αν θες:

  • να μην χάνεις καμμία νέα δημοσίευση
  • να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικά άρθρα & προσφορές