18 Ιουν 2013

Tatsuo Horiuchi, ο καλλιτέχνης του Excel

Απόδοση στα ελληνικά απο το Spoon & Tamago

Εκτός από  υπολογισμούς, πράξεις, λίστες και διαγράμματα  πιστεύεται ότι το Excel, το περίφημο πρόγραμμα της Microsoft  μπορεί να γίνει εργαλείο ζωγραφικής; Πόση υπομονή και ελεύθερο χρόνο μπορεί να έχει ένας συνταξιούχος;

Και τα δύο αυτά περίεργα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση στο όνομα Tatsuo Horiuchi ενός Ιάπωνα συνταξιούχου, γεννημένου το 1940.

Tatsuo Horiuchi: excel artist



"Ποτέ δεν χρησιμοποίησα το Excel όσο εργαζόμουν, αλλά είχα δει συναδέλφους να κάνουν αρκετά γραφήματα και διαγράμματα και σκέφτηκα, ότι θα μπορούσα να φτιάξω κάτι διαφορετικό με αυτό το εργαλείο"... Κάπως έτσι μπήκε η ιδέα στον Tatsuo Horiuchi και αρχές του 2000, λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση του αποφάσισε ότι χρειάζεται μια νέα πρόκληση στη ζωή του. Έτσι, αγόρασε έναν υπολογιστή και άρχισε να πειραματίζεται με το Excel. "Τα προγράμματα για σχεδιασμό ήταν ακριβά, αλλά το Excel έρχεται προεγκατεστημένο στους περισσότερους υπολογιστές», εξήγησε ο Horiuchi σε συνέντευξη στο ιαπωνικό PC online. "Έχει περισσότερες λειτουργίες και είναι ευκολότερο στη χρήση από το Paint [Microsoft]."




“Kegon Falls” (2007)
“Kegon Falls” (2007)
Μάλιστα ο Horiuchi προσπάθησε αρχικά να σχεδιάσει με το Microsoft Word, αλλά δεν βρήκε την ευελιξία που του πρόσφερε το Excel. Λίγα χρόνια μετά, το 2006 έλαβε μέρος σε σχετικό διαγωνισμό (Excel Autoshape Art Contest) στην Ιαπωνία και έγινε γνωστός! Το έργο του αμέσως ξεχώρισε με διαφορά από αυτά των άλλων και έκτοτε θεωρείτε η κορυφή στο είδος του! Μάλιστα τα έργα του αγοράστηκαν και φιλοξενούνται στο τοπικό μουσείο της γενέτειρας του Gunma Museum of Art.

Αν δεν πιστεύετε ότι τέτοιες δημιουργίες γίνονται με το Excel κατεβάσετε το αρχείο excel (δεν γινόταν να μην το δοκιμάσω!!) και μετά από αρκετά ungroup αντικειμένων θα καταλάβετε πως το πέτυχε!



Πηγή: Spoon & Tamago
Πρωτότυπο άρθρο: Tatsuo Horiuchi | the 73-year old Excel spreadsheet artist



ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ DIAVOLIS BLOG

Έλα και εσύ στην παρέα του Diavolis Blog αν θες:

  • να μην χάνεις καμμία νέα δημοσίευση
  • να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικά άρθρα & προσφορές